SIDN overname / bulkverhuizing - Gedeeltelijke overname

This article is in Dutch as it will be primarily used by Dutch people. If you need an English explanation of this process, please contact us.


Stap 1) Indienen van de formulieren.

Voor een gedeeltelijke account overname moet het volgende formulier ingevuld en ondertekend worden door de huidige registrar van SIDN.


Daarnaast hebben we de volgende documenten nodig:

- een lijst met domeinnamen nodig in pdf versie inclusief een paraaf van de huidige registrar op iedere pagina EN
- de lijst domeinen in digitaal formaat om te kunnen verwerken in het systeem.
(dus dezelfde lijst domeinen, maar op 2 manieren aangeleverd, in excel en in pdf)

Deze formulieren kunnen verzonden worden naar accounts@openprovider.com
(Gelieve niet naar de support afdeling)
Nadat we de formulieren ontvangen hebben, zullen we het verhuisproces in gang zetten op de door jouw gewenste uitvoerdatum. SIDN rekent hiervoor gemiddeld 2 werkdagen.

 

Belangrijk: de ondertekening moet gebeuren door een rechtmatig bevoegde hiertoe. Dit is iemand die zowel in het KvK-register vermeld staat als binnen het DRS-systeem van SIDN opgegeven is als contactpersoon. Als het om een verhuizing van meer dan 10.000 domeinen gaat, dient de ondertekenaar tevens in het KvK tekenbevoegd te zijn voor een bedrag hoger dan €50.000.

Mocht het niet duidelijk zijn welke velden er ingevuld moeten worden door de huidige registrar, kijk dan even naar het voorbeeld. De velden met een pijl dienen ingevuld te worden, de overige velden vullen wij in.


Stap 2) Vervaldata
Er zijn enkele opties hoe we om kunnen gaan met de verlengdata van de domeinen.
Hieronder beschrijven we de 2 opties. Graag horen we voor de overname welke optie de voorkeur heeft.

Optie 1) Data gelijk laten lopen aan je eigen boekhouding
Stel dat jij je klant per jaar factureert. Dan kunnen we bij de import deze datum uit je boekhouding aanhouden. Voorbeeld: Je factureert je klant op 20 april voor een verlenging van een domein. Op 10 januari voeren we de overname uit. De periode tussen 10 januari en 30 maart is reeds door jou betaald bij SIDN, dit zal niet dubbel gefactureerd worden.
De periode vanaf het moment dat er bij SIDN niet meer betaald is voor het domein t/m de maand waarin het domein verlengd moet worden (datum die jij aanlevert) zullen we bij de import in rekening brengen. (In dit voorbeeld 1 maand)
Daarna gaat de jaarfacturatie in en zullen we ieder jaar op deze datum het domein verlengen.
Het enige wat we hiervoor nodig hebben is een excel lijst met je domeinnamen en je gewenste verlengdatums uit je boekhouding. (formaat: yyyy-mm-dd)


Optie 2) Alle domeinen worden voor een jaar verlengd op het moment dat er bij SIDN niet meer voor betaald is.
Stel dat je op dit moment je account op kwartaalfacturatie hebt staan. Je kiest ervoor om bij de overname alle domeinen in 1x te verlengen voor 1 jaar. Dat betekend dat het moment van importeren er geen registratiekosten gemaakt worden. Als het moment aanbreekt dat het kwartaal over is en de domeinen verlengd moeten worden, dan worden alle domeinen voor 1 jaar verlengd.

Let er echter wel op dat registrars niet per definitie dezelfde verlengdatum richting u als klant communiceren als dat er bij SIDN bekend is. Het kan zo zijn dat een domeinnaam welke door jullie voor een jaar betaald is, door de registrar per kwartaal verlengd en betaald word aan SIDN. Je kunt bij je huidige provider nagaan tot wanneer zij voor de domeinen bij SIDN betaald hebben.
Het kan dus voorkomen dat je bij een verhuizing de registratieperiode die je aan je huidige provider betaalt hebt, verliest. Wij zullen pas kosten in rekening brengen vanaf het moment dat er bij SIDN niet meer voor het domein betaald is.


Ons advies
Bij de eerste optie worden de registratiekosten over het jaar uitgespreid. Bij de tweede optie heb je alle registratriekosten op 1 moment in het jaar. Wij adviseren om de kosten over het jaar te spreiden (optie 1), zodat je cashflow beter verdeeld is en je minder risico loopt dat de domeinen in 1 keer niet verlengd worden wegens onvoldoende saldo, aangezien het bedrag kan oplopen, naarmate de grote van je portfolio.


Stap 3) De import
Bij de import zullen alle klant gegevens 1 op 1 overgenomen worden. Tijdens de import zullen dubbele handels van de import gefilterd worden zodat er per klant slechts 1 nieuwe handle over zal blijven.


Stap 4) Saldo en kosten
Op het moment van verhuizen met optie 1 dient er een saldo op het account te staan.

Mocht je met aangeleverde data verhuizen (optie 1), dan kan Openprovider op basis van je aantal domeinen een schatting geven hoeveel saldo er nodig is bij het overzetten. Meestal rekenen we met gemiddeld een half jaartarief per domein; als je een Membership hebt is dat €1,80 exclusief btw.

Gaat de voorkeur uit naar verhuizen zonder aangeleverde data (optie 2), dan betaal je de jaarregistratiekosten op het moment dat er voor de domeinen niet meer bij SIDN betaald is. Dit bedrag is zelf eenvoudig uit te rekenen, namelijk volume x registratieprijs.

SIDN rekent eenmalig € 51 kosten per bulkverhuizing. Deze kosten berekenen wij door middels je tegoed op je Openprovider account.

Kostenvoorbeeld:

Indien je 200 domeinen wilt overzetten gaan we uit van een benodigd saldo van:
200 domeinen x maandprijs a 0,31* x gemiddeld 6 maanden = € 372
Inclusief SIDN administratiekosten en 21% btw kom je op een gemiddeld benodigd saldo van € 512,-

* in geval van een actief membership.

Overige punten:

  • Let op, DNSSEC instellingen worden tijdens een verhuizing standaard niet meegenomen. Wil je dit wel, laat het ons dan weten voordat je de verhuizing aanvraagt. Als domeinen eenmaal zonder DNSSEC zijn overgenomen, kunnen we DNSSEC niet eenvoudig meer op een later moment toevoegen.
  • Domeinen worden, indien mogelijk, automatisch aan een bestaande nameservergroep gekoppeld. Dit gebeurt uiteraard alleen als de nameservers van het domein exact overeenkomen met de nameservers in een bestaande nameservergroep.
  • Domeinen welke op moment van verhuizen in quarantaine staan, zullen niet meeverhuisd worden.
  • In de whois zal bij .nl domeinen onze anonieme naam: registrar.eu vermeld worden.
    Daarnaast is het ook mogelijk om bij .nl domeinen zelf als reseller in de whois vermeld te worden. Voor meer informatie over deze optie en hoe je dit kunt instellen vind je hier. Als je dit direct bij de import wilt aanpassen, stuur ons dan de gewenste handle toe.
  • Domeinnamen met .nl control nemen wij mee. De .nl control zal actief blijven. De domeinnaamhouder krijgt bij de overname wel bericht van de wijziging.
  • Domeinnamen met een juridische beperking worden ook meegenomen bij de overname. De domeinnaamhouder krijgt bij de overname geen bericht van de wijziging.
  • In uitzonderlijke gevallen moeten wij een nieuwe handle voor de houder definiëren. Hiervan ontvangt het administratief contact een e-mail van SIDN.
  • In sommige (oude) gevallen heeft SIDN geen e-mailadres van een contact. Hiervoor zullen we jou vragen om een e-mailadres dat we kunnen gebruiken voor al deze contacten. Wij adviseren een role-based adres zoals support@reseller.nl.

 

Was this article helpful?
Additional questions? Submit a request